Medgeneracijsko sodelovanje: OŠ Karla Destovnika-Kajuha in DSO Ljubljana Moste – Polje

Delavnice potekajo skozi vse šolsko leto, nekatere so utečene, druge priložnostne. Trudimo se vključiti čim več skupin učencev, pri stanovalcih doma se je oblikovala stalna skupina. Srečujemo se v šoli in v domu. Stalne dejavnosti so knjižna čajanka v oktobru, peka piškotov in izdelava prazničnih okraskov v decembru, srečanje ob slovenskem kulturnem prazniku, spomladanska ustvarjalna

delavnica, literarno druženje v aprilu. Namen srečanj je razbiti predsodke učencev do staranja in jim dati priložnost, da navežejo stik s starejšimi, spoznajo njihov način življenja. Delavnice so pripravljene tako, da so dejavni tako učenci kot stanovalci, skupaj ustvarjajo, se pogovarjajo, izmenjavajo izkušnje in se drug od drugega učijo. Mladi večinoma nimajo problemov z navezovanjem stikov z vrstniki, do starejših pa so običajno sprva malo zadržani, ko jih spodbudimo, se odprejo in z veseljem sodelujejo, starejši pa so vedno veseli mladostnega vrveža in razigranosti.

Več informacij: Spletna stran šole: http://www.os-kdk.si/

Kontakt: marta.gorjup@os-kdk.si

O NAS >

Zgodbe staranja delujejo pod pokroviteljstvom Slovenske nacionalne komisije za UNESCO, v sodelovanju z Inštitutom Nove revije.

Ekipa Zgodb staranja od leta 2016 izvaja projekte, ki povezujejo različne aspekte staranja in odpirajo dialog o staranju z različnimi generacijami.

KONTAKT >

E: tinabilban@gmail.com

© 2023 by Make A Change.
Proudly created with Wix.com